Tre "maskerede" mænd lukkede Nørreport Station

Skrevet af admin

20/11/2015

Dagens topnyheder

Årsagen til fredagens politiaktion ved Nørreport og Østerport var flere borgerhenvendelser til politiet om tre maskerede mænd.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Politi Henrik Brix.

En borger havde på Nørreport Station set tre sortklædte mænd, hvor ansigterne var delvist tildækkede. Med sig havde de en sort sportstaske.

Den første anmeldelse kom klokken 19.56.

- Umiddelbart derefter får vi uafhængigt af hinanden flere anmeldelser om det samme. I disse tider tager vi ingen chancer, så det bliver en næsten regulær menneskejagt, siger Henrik Brix.

Anmeldelserne fik politiet til at tjekke stationens overvågningskamera. Billederne her fra bekræftede borgernes oplysninger. Politiet lukkede først Nørreport Station, og evakuerede passagererne fra stationens perroner.

Politiets Aktionsstyrke, også kaldet AKS, var til stede, og politiet rådede folk ved stationen til at tage bussen.

Det betød, at hverken S-tog eller metro stoppede ved stationen. Togene og metroen kørte igen omkring klokken 21.30.

Senere rykkede politiet videre fra Nørreport Station til Østerport Station, som kortvarigt også blev lukket. Det var her politiet fik fat i de tre maskerede personer.

En blev taget med, fordi han ikke kunne legitimere sig, men i øvrigt mistænker politiet dem ikke for noget kriminelt.

- De har ingen våben på sig. De er ikke i besiddelse af ulovlige genstande.

- Umiddelbart så er maskeringen et tørklæde, der er trukket op foran næse og mund og så har de hætterne trukket op - formentlig på grund af vejret, siger vagtchefen.

Tidligere fredag cirkulerede der sms'er, der advarede imod et planlagt terrorangreb mod lige præcis Nørreport Station i København fredag aften.

Vagtchefen påpeger, at aftenens hændelse "har intet at gøre med den sms-kæde, der har kørt i løbet af dagen".

/ritzau/