Tre millioner turister forsvundet fra Egypten

Urolighederne i 2011, der foreløbigt kulminerede med Hosni Mubaraks fald i februar samme år, blev startskuddet til en massiv krise for Egyptens turismeindustri. I 2011 faldt antallet af turister, der valgte at aflægge Egypten et besøg, til cirka ti millioner fra 14,7 millioner året før. I 2012 steg antallet til 11,5 millioner, mens landets turismeministerium kan altså registrere et fald på 3,2 millioner på bare to år. Det viser en opgørelse fra ministeriet ifølge nyhedsbureauet AFP.

»Vi har brug for stabilitet og bedre sikkerhed for at få turisterne tilbage,« siger Gameel Hassan, der har drevet en butik ved Giza-pyramiderne i 20 år, til AFP, og understreger vigtigheden af, at turisterne vender tilbage.

»Vi beder til gud om, at han vil bringe de travle dage tilbage, da vi alle er afhængige af turisme«.

Turismeminister Hisham Zaazou siger til AFP, at den seneste uro har ramt industrien ekstra hårdt, fordi kampene på blandt andet Tahrir-pladsen er faldet lige op til højsæsonen.

»I de første 15 dage af juli 2013 bød Egypten 387.000 turister velkommen sammenlignet med 515.000 i samme periode sidste år,« siger Hisham Zaazou.

Ifølge Statens Luftfartsvæsen faldt antallet af danskere, der tog til Egypten, drastisk fra 123.000 i 2010 til 85.000 i 2011, hvorefter det igen steg markant til 116.000 i 2012.

Hos StarTour er opkaldene fra danskere, der vil til Egypten til vinter faldet en smule, og der er på nuværende tidspunkt solgt otte procent færre rejser til landet, end der var på samme tidspunkt sidste år.

»Det kan godt være, at det bliver en vinter med lidt færre antal gæster end sidste år,« siger StarTours salgsdirektør, Stig Elling.

Meldingen fra Spies går på, at selskabet sender to fly til Egypten hver uge, og man vil fortsætte med det.

Dagens Gossip