Tre mistænkte fra angrebene i Paris anholdt i Tyskland

Skrevet af admin

17/11/2015

Dagens topnyheder

Syv personer, som tysk politi har anholdt i Aachen på mistanker om forbindelser til blodbadet i Paris i fredags, har ikke direkte noget med sagen at gøre.

Det siger Thomas de Maiziere, den tyske indenrigsminister.

Ministeren taler om syv anholdte, men tidligere på dagen rapporterede tyske medier ellers, at der blev anholdt tre mistænkte i byen Alsdorf nord for Aachen tæt på grænsen til Holland og Belgien.

- Vi har fået tip om, at en af de eftersøgte i sammenhæng med angrebene i Paris måske kunne opholde sig i vores område, oplyste en polititalsmand til dpa.

Der blev ikke sagt noget om de nærmere omstændigheder. De pågrebnes identitet blev heller ikke offentliggjort.

Ifølge nyhedsmagasinet Spiegel Online skal der være tale om to kvinder og en mand

Avisen Aachener Zeitung skrev, at de mistænkte blev anholdt omkring klokken 09.30 foran et jobcenter. De var kørende i en lille bil og blev standset af flere politibiler ved indkørslen til en parkeringsplads.

Umiddelbart inden pågribelsen skal de tre ifølge øjenvidneskildringer til avisen have besøgt jobcentret.

I jagten på involverede i angrebene i Paris foretog fransk politi natten til tirsdag 128 razziaer og ransagninger. 31 personer blev anholdt mandag, da politiet også beslaglade 31 våben, heriblandt en raketkaster.

Fem af syv personer, som blev anholdt i Belgien efter angrebene, blev løsladt efter endt afhøring mandag.

De to, der fortsat er varetægtsfængslet, er mistænkt for at have fremstillet de bomber, der blev brugt til angrebene i Paris, skriver avisen La Livre Belgique.

/ritzau/dpa