Tre personer dræbt og flere såret i timelangt skuddrama på abortklinik i USA

Tre personer er blevet dræbt og ni andre såret, da en mand fredag stormede en abortklinik i Colorado Springs, USA, og efterfølgende kom i skudduel med politiet.

Det oplyser borgmester John Suthers natten til lørdag på et pressemøde.

- Jeg vil gerne udtrykke min medfølelse til ofrene. Det er en forfærdelig tragedie, der er sket her i Colorado Springs i dag (fredag, red.), siger han.

- Vi har mistet to civile, og vi sørger over tabet af en brav betjent, tilføjer han.

Den dræbte betjent var en 44-årig mand, der blev ramt af skud fra gerningsmandens våben. Han - gerningsmanden - overgav sig sent fredag til politiet efter i flere timer at have forskanset sig på Planned Parenthood-klinikken i Colorado Springs.

Byen ligger cirka 100 kilometer syd for Denver i delstaten Colorado.

Ni andre personer blev såret - herunder flere betjente.

Hændelsen begyndte omkring klokken 11.30 lokal tid (19.30 dansk tid), da en bevæbnet mand skaffede sig adgang til abortklinikken ved hjælp af et skydevåben.

- Betjentene stødte på den mistænkte person inde i bygningen, og der blev udvekslet skud, siger talskvinde Catherine Buckley fra det lokale politi i Colorado Springs.

Det lykkedes dog til sidst politiet at overtale gerningsmanden til at overgive sig.

Tv-billeder på CNN viser, hvordan flere personer umiddelbart efter skyderiet begyndelse løb i sikkerhed uden for bygningen.

Den formodede gerningsmands identitet er ikke blevet offentliggjort, og det er uklart, hvilket motiv han eventuelt har haft.

Abortklinikken, der også tilbyder familieplanlægning og fertilitetsbehandling, var beskyttet af et sikkerhedsfirma, men ifølge CBS News skaffede gerningsmanden sig adgang til klinikken ved at åbne ild mod bygningen.

Klinikken i Colorado Springs har flere gange været genstand for protester fra abortmodstandere. Det har medført, at den har flyttet adresse til den nuværende beliggenhed, der er blevet beskrevet som et "fort" af abortmodstandere.

Abort er stærkt omstridt i Colorado som i mange andre amerikanske delstater. Siden 1977 er mindst otte ansatte på abortklinikker blevet dræbt i angreb. Dertil kommer en lang række tilfælde af ildspåsættelser, dødstrusler og hærværk.

USA's præsident, Barack Obama, er blevet orienteret om situationen i Colorado, oplyser Det Hvide Hus.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip