Tre personer efterlyses i voldtægtssag fra Tusindårsskoven

»Vi har fået en henvendelse fra et vidne, der så en kvinde og to mænd på stien lige ud for det formodede gerningssted i tidsrummet mellem klokken 22 og 23. Det havde lige regnet, da han så dem. Vidnet stod kun cirka 20 meter fra gerningsstedet,« siger vicepolitikommissær Carsten Mogensen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

De tre personer stod tæt på hinanden, og da de befandt sig lige i nærheden af gerningsstedet, tror politiet, at de måske kan have noget med sagen at gøre - eller at de kan bidrage med oplysninger, der kan føre til sagens opklaring.

Vidnet har forklaret, at han kortvarigt så kvinden og de to mænd, da han skulle træde af på naturens vegne ved stien. Det var ikke hans indtryk, at de var i selskab med hinanden. Lige umiddelbart efter, at han havde set de tre personer, hørte han et højt skrig eller »gisp« fra en kvinde og en nærmest rusten eller slidt mandestemme. Stemmerne kom i retning fra det sted, hvor de tre personer havde stået. Men da han kiggede derhen, var de forsvundet. Vidnet har forklaret, at han ikke kunne forstå, hvad manden sagde.

»Vi tror, at den kvinde, vidnet så, er identisk med den 17-årige pige, der blev voldtaget. Men vi ved det ikke med sikkerhed. Derfor vil vi gerne høre, hvis en anden kvinde eller andre vidner genkender den beskrevne kvinde. Vi vil selvfølgelig også meget gerne i kontakt med de to mænd – eller med andre vidner, der genkender dem,« siger Carsten Mogensen, som understreger, at de to mænd ikke nødvendigvis er identiske med de to gerningsmænd.

»Vi vil først og fremmest gerne i kontakt med personerne, fordi de kan have gjort vigtige iagttagelser i forbindelse med overgrebet på den unge pige,« siger han.

Det var først efter, at sagen blev omtalt i medierne, at vidnet blev opmærksom på, han muligvis havde set noget af betydning for sagen. Han har fortalt politiet, at der tilsyneladende ikke var andre personer på eller ved stien ved gerningsstedet.

De tre personer, politiet efterlyser, har følgende signalement: Kvinden beskrives som yngre, markant lavere end de to mænd, uden overtøj, fremstod som medarbejder på festivalen mere end som festivaldeltager, fordi hun ikke var i »biker-tøj«.

Den ene mand beskrives som mellem 45 og 50 år, cirka 190-195 centimeter høj, forekom »ranglet« med lange arme og ben og sort eller mørkt kortere hår. Han var iført en mørk, langærmet jakke eller trøje og sort vest med blå aftegninger, muligvis tørklæde omkring halsen, mørke bukser og cowboystøvler.

Den anden mand beskrives som værende i 40erne, cirka 180 centimeter høj og kraftigt bygget. Han havde lyst strithår, der var kort ved ørerne og længere i nakken, og iført lys trøje, brun vest og mørke bukser.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 6614 1448.

Dagens Gossip