Tre personer er såret i Bangkok

Skrevet af admin

01/02/2014

Mest læste i dag

Tre personer er såret af eksplosioner og skud i Bangkok, hvor både tilhængere og modstandere af Thailands regering er på gaden inden søndagens valg, skriver Reuters.

Oppositionen, som har tabt en række valg, ønsker at forpurre valget og ønsker regeringen erstattet af et såkaldt folkeråd, som ikke skal vælges af folket.

En person ser umiddelbart ud til at være blevet ramt af skud, mens de to andre er såret af eksplosioner, efter at både eksplosioner og skudkavalkader kunne høres i den nordlige del af hovedstaden, siger et øjenvidne, der er journalist ved Reuters.

Journalisten fortæller, at han ser flere demonstranter bære håndvåben.

Det er ikke umiddelbart klart, hvorvidt de sårede demonstranter er tilhængere af regeringen eller oppositionen.

Angrebet fandt sted i Bangkoks Laksi-distrikt nær lufthavnen Don Muang, et område hvor premierminister Yingluck Shinawatra normalt står stærkt.

Hendes tilhængere har lørdag samlet sig for at sikre sig, at søndagens afstemning kan gennemføres uden forstyrrelser.

De seneste måneders uroligheder med massedemonstrationer i Bangkok skyldes dybe politiske kløfter i samfundet.

Yingluck Shinawatra har været premierminister siden 2011. Hun er søster til tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev styrtet ved et militærkup i 2006 og senere idømt to års fængsel in absentia for magtmisbrug og korruption.

Den seneste politiske uro brød ud, da regeringen i oktober foreslog amnesti for personer, som er dømt for politisk-relaterede lovbrud i perioden 2006 til 2013. Forslaget ville have givet Thaksin mulighed for at vende hjem fra eksil uden at skulle afsone sin dom.

Demonstranterne, der ledes af tidligere vicepremierminister Suthep Thaugsuban, kræver regeringens tilbagetræden.

Yingluck svarede igen med at opløse parlamentet og udskrive det valg, som oppositionen altså ikke ønsker.

/ritzau/Reuters