Tre personer fanget af understrøm: 69-årig tysker druknet i Vesterhavet

En 69-årig tysk mand mistede mandag eftermiddag livet efter en badeulykke, hvor Vesterhavet viste sig fra sin lumske og livsfarlige side. Tre gange i løbet af eftermiddag kom badende i problemer på grund af understrømmen, og politiet advarede badegæsterne om at holde sig fra bølgerne.

Den 69-årige mand var i vandet ud for Ferring Strand ved Bovbjerg Fyr, da han klokken 13.30 kom i vanskeligheder.

Biv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Han var bevidstløs, da han blev bjærget i land, og klokken 15.48 blev han erklæret død på Aalborg Sygehus. Hans kone var til stede på stranden, så de pårørende er underrettet, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Jensen, til Dagens,dk. 

Kun tre kvarter inden, den 69-årige blev fanget af strømmen, var en anden tysker blevet reddet op af vandet ved Hvide Sande. Den 47-årige mand blev fløjet til Esbjerg Sygehus, hvor han meldes uden for livsfare.

Efter de to episoder advarede politiet turister og andre badende mod at bade i Vesterhavet, men alligevel blev endnu en mand fanget af strømmen ved Hvide Sande klokken 16.11. Manden fik dog reddet sig selv i land, inden en redningsaktion blev iværksat.

LÆS OGSÅ: Politiet advarer om farlig understrøm ved vestkysten

- Det viser med al tydelighed, hvor farligt det er at bade i dag - jeg ville i hvert fald ikke selv gøre det, lyder det fra vagtchfen.

Politiets advarsel om de farlige strømforhold gælder foreløbigt resten af dagen. 

Dagens Gossip