Tre personer sigtes for forsøg på manddrab i Helsingør

Tre personer er blevet varetægtsfængslet i 14 dage efter et skænderi i Helsingør natten til lørdag, som endte med, at to unge mænd på 18 og 19 blev stukket adskillige gange med en kniv. Begge ofre er uden for livsfare.

Politiet anholdt efterfølgende syv personer, der alle bor i Sverige.

- Fire personer blev løsladt i løbet af lørdagen, efter at vi havde afhørt dem, siger Dan Houtved, vagtchef ved Nordsjællands Politi.

To af de tre varetægtsfængslede er 19 år, mens den tredje er 16 år. De er alle sigtet for forsøg på manddrab og grov vold.

Ifølge Ekstra Bladet nægtede de sig alle skyldige i sigtelserne under grundlovsforhøret. Den yngste er på grund af sin alder varetægtsfængslet i surrogat, skriver eb.dk.

- De tre sigtede bor i Helsingborg, men de er ikke svenske statsborgere, oplyser vagtchefen.

Under grundlovsforhøret, der varede i fire en halv time, var to tolke til stede - en arabisktalende og en kurdisktalende.

Det var et opgør mellem gruppen fra Sverige og danskere foran Helsingør Station, der førte til, at de to danske mænd blev stukket ned.

De blev begge overført til Rigshospitalets Traumecenter.

Den ene, en ung mand på 19 år, blev ramt i lunge og lever, mens en 18-årig mand blev ramt med fire stik i ryggen, oplyste efterforskningsleder Michael Gaml fra Nordsjællands Politi lørdag morgen.

De to grupper havde begge været på en natklub. Kort tid efter stødte de sammen på gaden.

De syv personer blev anholdt, da de var ved at tage færgen tilbage til Sverige.

/ritzau/

Dagens Gossip