Tre retter med rødkål

Et rødkålshoved kan være lidt af en udfordring.

Jeg købte et, fordi jeg skulle bruge det til remoulade - og så var der omkring halvandet kg tilbage.

Her er et par forslag til, hvordan man på en lækker måde får kål på rødkålet - undskyld ordspillet.

Rødkålssalat med pære og gorgonzola

Til fire personer skal du bruge:
ca. 300 gram rødkål (det er lidt på gefühl)
Fire figner
En blød og saftig pære
En håndfuld mandler
75-100 gram god gorgonzola

Skær rødkålet fint. Skær pæren og fignerne ud i mundrette bidder. Hak mandlerne groft.

Bland rødkål, pære og figner. Klat gorgonzolaen ud på toppen og pynt med mandlerne.

Så har du en let og lækker salat, hvor det salte fra osten, det søde fra figner og pære og det knasende fra rødkål og mandler spiller godt sammen.

Flæskesteg med gammeldags svær og rødkål

Til fem-seks personer skal du bruge:
En flæskesteg på cirka 1,5 kg
Cirka et halvt kg rødkål
2-3 gulerødder
Et rødløg
En deciliter rødvinseddike
En deciliter rødvin
En spiseskefuld sukrin gold (eller rørsukker)
En halv spiseskefuld enebær
En halv spiseskefuld salvie
Salt og peber

Her er en rigtig “herreret” med svin og kål - et nyt take på en klassisk kombination.

Begynd med de gammeldags flæskesvær. Læs her, hvordan du laver dem. Mens de koger, forberedes stegen.

Hak enebær, salvie, en teske salt og en teske peber eller mas dem i en morter. Rul stegens yderkanter i krydderierne.

Skær rødkålen ud i strimler sammen med stokken, så det ikke falder fra hinanden (se hvordan på billedet nedenfor).

Skræl og skær gulerødderne og løget i rustikke bidder. Læg kålen i et ildfast fad og læg gulerødder og løg ovenpå.

Bland rødvinseddike, rødvin, sukrin gold (eller rørsukker) og salt og peber. Hæld det ud over grøntsagerne. Læg stegen oven på og sæt det hele i ovnen ved 180 grader. Stegetiden afhænger lidt af stegens størrelse. Det tager et sted mellem halvanden time og en time og 45 minutter.

Når den når en kernetemperatur på 70- 75 grader, er den færdig. Tjek eventuelt med et stegetermometer.

Når stegen er færdig skæres den ud. Server eventuelt portionsvis med rødkål, grøntsager, steg og flæskesvær.

Juice med masser af vitaminer
Den sidste ret er måske ikke så meget en ret som et lille energiboost.

Hvis man er så heldig at eje en juicemaskinen, er rødkål faktisk rigtig lækkert. Jeg brugte egentlig lidt det, jeg “lige havde”:

Cirka 100 gram rødkål
Et æble
To rødbeder
Rigeligt med ingefær.

Ned i juicemaskinen med skidtet, og ud kommer en vitaminbombe.

Voila. Så kan du måske slippe af med dit rødkål.

Hvis du stadig har rødkål tilbage, kan du også prøve disse grillspyd med rødkålssalat til.

Se flere billeder nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip