Tre rockere smadrede 16-årig med mursten: Nu skal de for retten

De tre rockeres sag skal onsdag for retten i Aalborg, hvor de vil blive tiltalt efter straffelovens paragraf 245 om »legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter«.

Overfaldet skete 2. april cirka klokken 18, da det 16-årige offer sammen med tre venner var kørt ind på tankstationen på Østergade i Nørresundby.

Ifølge anklageskriftet trak de tre HA-rockere ved overfaldet den 16-årige dreng ud af bilen. De slog ham over hænderne, i hovedet og på benene med en mursten og kastede stenen mod ham. Den 16-årige blev sparket, mens den 27-årige tiltalte trak den forurettede ned at ligge, hvorefter den 27-årige slog den 16-årige med en hammer. Den 29-årige tiltalte, som ifølge anklageskriftet var delvist maskeret, slog eller forsøgte at slå den 16-årige med en jernstang.

Det voldsomme overfald resulterede i livsfarlige kvæstelser, heriblandt kraniebrud og hjernekvæstelse i højre side af den 16-åriges baghoved, og ofret blev indlagt på Aalborg Sygehus.

Vagtchef ved Nordjyllands Politi, Åge Pedersen, har tidligere oplyst til BT, at sammenstødet angiveligt skulle være opstået, fordi HA-rockerne troede, at den 16-årige og hans tre venner havde relation til den rivaliserende rockergruppe Bandidos. Men ifølge anklager Susanne Hansen har man ikke fundet nogen oplysninger om, at det skulle være tilfældet.

Retssagen mod de tre HA-rockere indledes onsdag, og dommen forventes at falde i oktober.

Dagens Gossip