Tre sigtede i bestikkelsessag arbejder stadig i kommune

Skrevet af admin

21/06/2016

Dagens topnyheder

Flere ansatte i Københavns Kommune er indblandet i en omfattende bestikkelsessag, der tirsdag blev offentliggjort af Bagmandspolitiet, der har foretaget i alt 27 anmeldelser.

IT-direktør i Københavns Kommune, Stig Lundbech, bekræfter, at tre nuværende medarbejdere i kommunen og tre forhenværende medarbejdere er blevet anholdt og sigtet i forbindelse med politiets efterforskning af sagen.

- Når vi har modtaget nærmere oplysninger om, hvad sigtelserne indeholder, vil det blive overvejet, om det giver anledning til ansættelsesretlige konsekvenser for de pågældende, skriver Stig Lundbech i en pressemeddelelse.

De i alt 27 anholdte personer i sagen er mistænkt for at have modtaget bestikkelse i form af gaver som mobiltelefoner, tablets og andet elektronisk udstyr.

Personerne, der typisk er ansat i offentlige IT-afdelinger, er under mistanke for at have fået udstyret af en IT-virksomhed i strid med reglerne for gaver til offentligt ansatte.

Ifølge Stig Lundbech har Københavns Kommunes Interne Revision tidligere selv undersøgt sin samhandel med IT-virksomheden uden at finde tegn på bestikkelse.

- Undersøgelsen viste, at der ikke på baggrund af de foreliggende oplysninger var tilstrækkeligt grundlag for at tage personaleretlige initiativer i forhold til medarbejdere, som havde haft kontakt til virksomheden, skriver Stig Lundbech.

Ifølge ham viste undersøgelsen også, at kommunens regler og retningslinjer er betryggende, men at der var behov for en styrkelse af opfølgning på de interne regler og kontrollen på området.

Undersøgelsen bliver i forbindelse med politiets henvendelse om sigtelserne overdraget til politiet.

Også nuværende og tidligere ansatte i blandt andet DSB, Rigspolitiet, Forsvarets Efterretningstjeneste og hos Rigsadvokaten er tirsdag blev anholdt og har fået deres hjem ransaget.

Sideløbende har Forsvarets Auditørkorps foretaget en lignende aktion mod en række ansatte i Forsvaret.

/ritzau/