Tre tegn på du bør forblive single

Som single har rigtigt mange af os en kronisk underliggende trang til at være på udkig efter en, vi kan slå pjalterne sammen med.

Men der er alligevel tidspunkter i livet, hvor det måske nok er klogest at trække følehornene ind og forsøge at nyde alenetilværelsen og finde ro med sig selv. Ikke på permanent basis, men bare indtil vi igen er rustede til at klare datinglivets op- og nedture.

Derfor er det oftest kvinder, der forlader et parforhold. Se hvorfor på Femina.dk

Rachel A. Sussman, der er parterapeut, forklarer til Womenshealthmag.com, i hvilke tre situationer hun anser det som den bedste beslutning at stå af ræset for en tid, så du kan fokusere på dig selv.

1) Hvis du er nyskilt eller har oplevet et stort brud

Om du selv er gået fra eller er blevet forladt af din partner gennem lang tid, så vil det ofte være forbundet med en helingsproces, som du helst ikke skal blande en ny mand ind i. Det kan godt være, at du føler en trang til at gå på en date enten som hævn eller adspredelse, men hvis ikke du er rigtigt klar til det, så vil det kunne gøre dit liv endnu mere besværligt og ulykkeligt.

Rachel A. Sussman siger, at du ikke kan sætte et bestemt tidsperspektiv på, hvornår du vil være klart til at date igen. Men i stedet skal du mærke efter på dig selv, hvor langt du er i forhold til at være ovre dit tidligere forhold. Hun anbefaler, at du føler dig 80 procent over det, før du følelsesmæssigt og seksuelt involverer dig med en anden.

2) Hvis du har det hårdt følelsesmæssigt

Det er først, når du har det godt med dig selv og har masser af selvtillid, at du vil tiltrække en partner, som egentlig er god for dig. Hvis du går igennem en hård periode, så vil hvert et nederlag føles dobbelt, og du vil sandsynligvis også tiltrække de forkerte typer. Så om det er et misbrugsproblem, et forstyrret kropsbillede, eller fx en depression, du kæmper med, er det bedst at skærme dig fra datinglivet, indtil du atter har styr på dine følelser.

Haft en dårlig sexoplevelse? Tjek de fire klassiske fejl, som mænd gør i sengen på Femina.dk

3) Hvis de sidste mange dates har været katastrofale

Er du kommet ind i en stime af dårlige dates, så kan det godt være, at du har lyst til at prøve igen og igen for at se, om ikke der snart kommer et bedre resultat, men det bedste vil sikkert være at tage en pause. Rachel A. Sussman forklarer det med fænomenet, at man forsøger det samme og det samme igen og igen, men forventer et andet resultatet. Og det vil sandsynligvis ikke ske.

I stedet trænger du til at se dig selv og hele situationen udefra, så du kan komme ind på et nyt spor, der forhåbentligt er bedre. Terapeuten anbefaler ikke en årelang pause, men blot at du måske i nogle uger prøver at koncentrere dig om noget andet og dyrker nogle andre interesser.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip