Tre tiltalt for bombetrussel i Aarhus

»De er tiltalt for at have indtelefoneret bombetruslen til politiet foruden en række mindre ting,« siger anklager ved Østjyllands Politi Rasmus Gyldenløve.

Han oplyser også, at de tre formodede gerningsmænd helt konkret sidder tiltalt for »uden grund at have forårsaget udrykning af politi« og for at have »fremsat udtalelser, der fremkalder alvorlig frygt for eget eller andres liv«.

Sidste år i december indgav de tre tiltalte ifølge anklageskriftet bombetruslen mod Handelshøjskolen i Aarhus. Den medførte en øjeblikkelig evakuering af skolens elever, lærerstab og en del af de omkringliggende bygninger. Senere hen viste det sig dog, at der ikke var nogen bombe på Handelshøjskolen, der er en del af Aarhus Universitet.

I 2012 har Aarhus Universitet været bombetruet adskillige gange, tidligere på år året havde Handelshøjskolen også været mål for anden bombetrussel, mens det i marts var en del af universitets administrative personale, der modtog en lignende trussel. Alle bombetruslerne forårsagede evakueringer af de truede bygninger, men der blev ikke fundet bomber nogen steder.

De tre tiltalte for den seneste bombetrussel mod Handelshøjskolen skal for Retten i Aarhus 21. og 25. oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip