Tre Uber-chauffører sigtet for ulovlig taxakørsel

Godt et år efter, at mobilappen Uber gik ind på det københavnske taxamarked, har politiet nu foretaget de første sigtelser mod personer, der transporterer andre mod betaling. Det fortæller DR Nyheder.

- I november har vi i færdselskontroller standset og sigtet tre Uber-chauffører, som har kørt, hvad vi opfatter som piratkørsel - det vil sige ulovlig erhvervsmæssig persontransport, siger Søren Wiborg, der er politikommissær ved Københavns Politis Færdselsafdeling, til DR Nyheder.

De tiltalte havde ikke den nødvendige uddannelse, ligesom bilerne ikke var indregistreret til erhvervsmæssig persontransport. Nogle af dem var heller ikke tilstrækkeligt forsikrede.

Der findes i omegnen af 1000 Uber-chauffører i København, og de risikerer en bøde på 5000 kroner, ligesom de kan få klippet nummerpladerne, hvis de fortsætter.

Allerede kort efter Ubers lancering i Danmark anmeldte Trafikstyrelsen tjenesten til politiet for netop at drive ulovlig taxakørsel.

Og nu reagerer politiet altså ved at sigte de Uber-chauffører, som politiet møder i forbindelse med kontroller.

- Det er den vurdering, vi har anlagt sammen med anklagemyndigheden, og så bliver det op til en domstol at vurdere, om det er lovligt eller ej.

Uber har hele tiden hævdet, at der blot er tale om samkørsel, og at der derfor intet ulovligt er ved det.

Og indtil videre forholder selskabet sig også afventende over for sigtelserne og fortsætter driften.

- Det er jo ikke nogen af dem, der er blevet dømt, ligesom den politiefterforskning, der har pågået, heller ikke er mundet ud i en retlig kendelse, siger direktør Mathias Thomsen til DR Nyheder.

Det er endnu uvist, hvornår den første sag mod en Uber-chauffør kan komme for retten.

/ritzau/

Dagens Gossip