Tre ud af ti tror på VM-slutrunde med Hareide ved roret

Skrevet af admin

26/12/2015

Dagens topnyheder

Tiltroen til det danske landshold er ikke den største efter den mislykkede kvalifikation til næste års EM.

Selv om den tidligere landstræner Morten Olsen bliver skiftet ud med Åge Hareide, så tror kun 30 procent af den danske befolkning på, at nordmanden kan kvalificere landsholdet til VM i Rusland i 2018.

20 procent tror ikke på dansk kvalifikation til VM under nordmandens ledelse, mens 50 procent er i tvivl.

Det viser en meningsmåling foretaget af Voxmeter for Ritzau, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) i midten af december præsenterede Morten Olsens afløser.

Åge Hareides forgænger kiksede de seneste to kvalifikationer - til VM i 2014 i Brasilien og senest til næste års EM i Frankrig - så det er et stykke tid siden, at landsholdet har haft succes.

Hvis Danmark skal kvalificere sig direkte til VM om tre år, skal Hareides udvalgte slutte foran Rumænien, Polen, Montenegro, Armenien og Kasakhstan. Der er også en mulighed, hvis landsholdet slutter som toer i gruppen, da den kan udløse en playoff-duel.

Da Åge Hareide blev præsenteret som kommende landstræner af DBU i midten af december, fremhævede han Polen som gruppefavorit med Danmark og Rumænien som outsidere.

DR-kommentator Jan Kalborg ser nogenlunde ens på landsholdets chancer for at komme til VM.

- Polsk fodbold er i fremdrift på landsholdsplan, hvor man har Robert Lewandowski.

- Danmark har en mulighed, men det er ikke nogen ønskepulje. Det bliver svært, og landsholdet kommer nok til at slås med Rumænien om andenpladsen, siger Kalborg.

Kommentatoren vurderer, at Åge Hareide vil rykke landsholdet, der på nogle punkter var gået i stå under Morten Olsen.

- Jeg tror, at det er en stor fordel, at der kommer nyt blod til.

- Vi må også antage, at der kommer andre spillere ind omkring landsholdet i stedet for dem, Olsen holdt fast i. Hareide ser på det med andre briller, og det har landsholdet trængt til, mener Jan Kalborg.

- Vi har ikke fået det fulde potentiale ud af landsholdet. Olsen har ikke formået at klemme det sidste ud, og jeg tror, at Hareide kan få noget mere ud af de eksisterende spillere. Samtidig vil han opfinde nye landsholdsspillere, som vil slå til.

DR-kommentatoren er spændt på, om landsholdet under Åge Hareide kan få endnu mere ud af profilen Christian Eriksen. En anden ting er angrebet, hvor Olsen for det meste kun spillede med en spidsangriber.

- Hans største udfordring er Eriksen.

- Han skal have spillere foran sig og bag sig eller ved siden af sig. Spillerne omkring Eriksen skal være i bevægelse og løbe fremad, og det kan man ikke med bare en spidsangriber, mener Jan Kalborg.

- Alle spillerne på landsholdet skal også til at vise sig frem for Hareide, og jeg tror, at han kommer til at rykke holdet meget i forhold til det, vi har set i de seneste kampe.

- Så kan det godt ske, at der efter trekvart år går lidt tomgang i motoren, siger kommentatoren.

Åge Hareide tiltræder 1. marts, og et halvt år senere tager landsholdet hul på kvalifikationen frem mod VM i Rusland i 2018.

Fakta om Voxmeter-undersøgelsen:

Spørgsmål: Tror du på, at Åge Hareide er manden, der kan føre Danmark til VM-slutrunden i 2018?

Ja: 29,4 procent

Nej: 20,7 procent

Ved ikke: 50,0 procent

1065 personer har deltaget i meningsmålingen.

/ritzau/