Tre unge dømmes for kædevold mod kærestepar

Københavns Byret idømmer tre unge på 16, 17 og 19 år fængsel i op til et år for grov vold mod et kærestepar på Vesterbro i København julenat sidste år.

Under retssagen har ofrene for overfaldet - Nanna Skovmand og kæresten Mads Schøllhammer - forklaret, at de var på vej hjem fra julemiddagen, da de blev overfaldet nær deres hjem på Vesterbro.

Først var det Mads Schøllhammer, der blev overdænget med spark og slag med en tyk kædelås, men siden gik gerningsmændene videre til Nanna Skovmand, som blev slået adskillige gange i baghovedet.

Overfaldet var så voldsomt, at Nanna Skovmand fik flere tænder slået løse og efterfølgende måtte syes med 16 sting.

I alt var fire mænd - eller drenge - på 16, 17, 18 og 19 år tiltalt i sagen, men den 18-årige er undervejs i sagen blevet frifundet.

Flere af de dømte har erkendt, at de var på stedet den pågældende aften, men ingen af dem vil stå ved forbrydelsen. De nægter sig skyldige.

Sagen har haft stor mediebevågenhed, da det kvindelige offer, Nanna Skovmand, i dagene efter overfaldet lagde billeder af sit forslåede ansigt på Facebook. Billedet og den tilhørende tekst blev delt flittigt på sociale medier og skabte stor debat.

/ritzau/

Dagens Gossip