Tre unge på Frederiksberg er dræbt af skud mens de sov

Tre unge, der onsdag blev fundet dræbt i en lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg, er blevet dræbt af skud, oplyser Københavns Politi, efter at de tre mænd torsdag er blevet obduceret.

Der er brugt både et jagtgevær med hagl og en pistol til at dræbe dem.

Våbnene er ikke blevet fundet i lejligheden. Politiet går ud fra, at gerningsmanden eller gerningsmændene har taget våbnene med sig.

Det er endnu ikke fastslået, om der har været en eller flere gerningsmænd om drabene. Et vidne har imidlertid forklaret, at han omkring klokken 03.40 natten til onsdag så to mænd på et stillads.

Politiet har hele torsdagen arbejdet på at sikre spor fra stilladset og fra lejligheden, hvor drabene skete.

De dræbte er tre mænd på 19, 23 og 24 år, der alle tilsyneladende har rockerrelationer.

Vicepolitiinspektør Jens Møller, Københavns Politi, karakteriserer det som meget usædvanligt, at der er sket et tredobbelt drab i Danmark.

- Det er en særdeles voldsom hændelse med et tredobbelt drab. Det ser vi som regel kun, når der er tale om en familietragedie, siger Jens Møller på et pressemøde ved politigården torsdag eftermiddag.

Han ønsker ikke at uddybe de dræbtes banderelationer.

- Vi vil ikke gå ud og kategorisere disse unge mennesker, siger han.

Ingen af de tre havde adresse i den lejlighed på Christian Paulsens Vej, hvor de blev fundet døde onsdag ved 14-tiden. De blev fundet af to af deres venner eller bekendte, der fandt dem og i første omgang ringede efter en ambulance.

Politiet mener, at de tre mænd blev dræbt, mens de lå og sov.

- To af dem lå i en seng og en på en madras på gulvet, som om de var gået i seng, derfor arbejder vi med en teori om, at de blev opsøgt, mens de lå og sov, siger Jens Møller.

Politiet oplyser, at lejligheden ikke bærer præg af forudgående kamp, og at der heller ikke er tegn på indbrud.

Derfor er en af politiets teorier, at gerningsmanden eller gerningsmændene havde nøgle til lejligheden.

- Men vi efterforsker meget bredt og holder alle muligheder åbne, også hvad angår motivet, siger Jens Møller.

Han ønsker ikke at oplyse, hvor mange skud der er blevet affyret.

Ifølge politiet har vidner forklaret, at de hørte skud i området umiddelbart efter klokken 01, mens andre mener at have hørt skud senere på natten.

Noget senere så et vidne mændene på stilladset, der er stillet op ved ejendommen, hvor drabene skete. De to mænd er bagefter set køre væk i en mindre, mørk bil.

Københavns Politi vil gerne tale med folk, der har været i området omkring Christian Paulsens Vej omkring de nævnte tidspunkter natten til onsdag, og med folk, der har set eller hørt noget.

Folk med oplysninger kan kontakte politiet på telefon 114.

/ritzau/

Dagens Gossip