Tre vindere af Aabenraa Fremtidens Købstad

Transform, Adept og Cobe/SLA skal gøre Aabenraa til fremtidens købstad frem mod 2035. Her har byen 700 års jubilæum.

De tre firmaer delte førstepladsen i en konkurrence, der blev afholdt i samarbejde med Realdania, skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Fælles for de tre teams er, at de ser Aabenraa som en by med så mange landskabelige og historiske kvaliteter, at byens udvikling skal handle om at trække disse kvaliteter bedre frem og forstærke dem. Samtidig med, at man skaber bedre sammenhæng mellem disse kvaliteter og bymidten.

Konkret peger de tre teams på at lede trafikken fra H.P. Hanssensgade til Gasværksvej. De har også forslag til, hvordan man styrker byens handelscentrum ved, at man fornyer området ved Madevej og H.P. Hanssensgade.

Forslagene udbygger også de forbindelser, der er mellem bymidten og campusområdet ved Dr. Margrethes Vej, det historiske omkring Slotsgade og Brundlund Slot, det nye supersygehus uden for Aabenraa samt forbindelserne ud i naturen og vandet, der både omkranser byen.

Alle teams har også interessante strategiske overvejelser om, hvordan man planlægger byens udvikling på længere sigt. Desuden har de tre teams forslag til, hvordan havneområderne kan udvikles. Funktionerne på havneområderne forventes dog fastholdt.

Aabenraa Kommune arbejder nu videre med at bearbejde og videreudvikle fællestrækkene i de tre vinderforslag. Fællestrækkene skal danne grundlaget for den endelige udviklingsplan, der skal vedtages af Aabenraa Byråd, før den kan gennemføres.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip