Tredje eksplosion uafhængig af bilbomber

Mindst 40 personer meldes dræbt og mere end 100 såret, efter to bilbomber tidligere lørdag eksploderede i byen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er den tredje eksplosion, der var noget mindre end de to forrige, dog ikke relateret til de to bilbomber.

»Den tredje eksplosion var en bils benzintank. Den har intet at gøre med de tidligere begivenheder,« siger Tyrkiets indenrigsminister, Muammer Guler, til tv-stationen NTV ifølge AFP.

Eksplosionerne fandt sted i byen Reyhanli, som ligger få kilometer fra grænsen til det borgerkrigsplagede Syrien, og som huser tusindvis af syriske flygtninge. Byens rådhus og det lokale posthus blev ifølge byens borgmester, Huseyin Sanverdi, ramt af de to bilbomber.

Motivet til eksplosionerne er endnu ukendt, men grænseområdet har den seneste tid været centrum for flere dødelige angreb.

Ifølge Tyrkiets indenrigsminister, Muammer Guler, er den regionale guvernør sendt til Reyhanli for at iværksætte de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, skriver nyhedsbureauet AFP.

USA fordømmer angrebene.

»USA fordømmer på det kraftigste dagens ondskabsfulde angreb, og står bag det tyrkiske folk og regeringen i forhold til at identificere gerningsmændene og bringe dem for retten,« siger den amerikanske ambassadør, Francis Ricciardone, i en udtalelse ifølge Reuters.

Dagens Gossip