Tredobbelt biltyv får en palet af sigtelser

Politiet har præsenteret en 22-årig mand for en fuld palet af sigtelser, efter at han fredag aften på tre timer stjal tre biler i Herningområdet.

I alt 14 overtrædelser af blandt andet straffeloven nåede manden at gøre sig skyldig i i løbet af den korte tid, mener politiet.

- Det er meget usædvanligt. Jeg har aldrig tidligere oplevet, at en person er blevet sigtet for 14 forhold på en dag, siger vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 22-årige nåede at slå en 48-årig mand i baghovedet med en sten og at true en anden mand til at udlevere sin bil på en tankstation. I en af de stjålne biler sad et femårigt barn.

- Manden var så påvirket eller uligevægtig af en eller anden grund, at han ikke husker noget som helst, siger vagtchefen.

På en Shell-tank på Rolighedsvej i Herning truede den 22-årige fredag ved 16-tiden en mand til at udlevere nøglen til en bil, som han kørte af sted i. Undervejs blev bilen set påkøre parkerede biler og afspærringer ved vejarbejder.

Turen endte, da bilen ved 18-tiden kørte gennem en afspærring og sad fast i en udgravning ved et vejarbejde på Gødstrupvej ved Herning.

En venlig 48-årig mand, der ville hjælpe, fik et slag i baghovedet med en sten, mens han ledte efter sit træktov. I stedet stjal den 22-årige hans bil.

Den 48-årige måtte en tur på skadestuen til observation for hjernerystelse.

En time efter fik politiet anmeldelse af et biltyveri på Gavnøvej i Tjørring, hvor den 22-årige stjal en pizzabil, der holdt uden for pizzeriaet, mens budet var inde for at hente pizzaer til kunderne.

I bilen sad pizzabudets femårige barn. Det opdagede budets kammerat, der stillede sig foran bilen, men måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Bilen svingede ned ad en sidevej, der viste sig at være en sti med græs, som den ikke kunne køre i. Her blev manden anholdt af politiet.

Sigtelserne mod han omfatter ud over tyveriet af de tre biler også indbrud, trusler på livet og grov vold. Han er også sigtet for at udsætte andres liv for fare og for at køre uden kørekort og påvirket af stoffer.

Den 22-årige, der er en gammel kending af politiet, blev lørdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Han nægtede sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Dagens Gossip