Tredobbelt drab i USA efterforskes som hadforbrydelse

Skrevet af admin

13/02/2015

Mest læste i dag

Det amerikanske forbundspoliti, FBI, har indledt en særskilt efterforskning af et tredobbelt drab tidligere denne uge på to unge muslimske kvinder og en muslimsk mand i North Carolina.

Det lokale politi siger, at den tragiske sag efterforskes som en parkeringsstrid, men ofrenes familier mener, at angrebet var religiøst motiveret.

De har derfor opfordret præsident Barack Obama til at bede FBI om at efterforske drabene som en såkaldt hadforbrydelse.

Deah Barakat, 23 år, hans kone Yusor Abu-Salha på 21 og hendes 19-årige søster Abu-Salha blev skudt og dræbt i et boligområde i universitetsbyen Chapel Hill tirsdag.

Faren til de to dræbte kvinder er ikke i tvivl om motivet.

- Vi er fuldstændig overbevist om, at vores døtre blev ramt på grund af deres religion, siger Mohammad Abu-Salha.

- Det her er ikke en parkeringsstrid. Disse børn blev henrettet med skud i baghovedet, tilføjer han.

Over 5000 mennesker mødte torsdag op til begravelsen af tre studerende.

Det tredobbelte drab, der menes at være udført af en 46-årig mand, har vakt opsigt internationalt og er blevet fordømt på sociale medier under hashtagget #MuslimLivesMatters.

Den formodede drabsmand menes at have stærke antireligiøse følelser. Han har flere gange givet udtryk for had til religion på sociale medier.

Forbrydelser motiveret af had til bestemte samfundsgrupper straffes hårdere ved de amerikanske domstole end normale forbrydelser.

Drabene har rystet lokalsamfundet og skabt nervøsitet i muslimske kredse. Myndighederne mener dog ikke, at forbrydelsen er led i en antimuslimsk kampagne.

Den mistænke drabsmand beskrives af naboer som en besværlig og irritabel person, der ofte skændtes med andre beboere om parkering og altid var bevæbnet.

/ritzau/AFP