Tredobbelt verdensmester stopper karrieren efter 2016

Michael Rogers (Tinkoff-Saxo) har i de seneste sæsoner været en af de mest skattede hjælperyttere for Alberto Contador på Tinkoff-Saxo-holdet, men efter 2016-sæsonen er det slut.

Den 35-årige australier vil lige have OL i Rio de Janeiro med næste sommer, men det bliver også hans sidste sæson som professionel cykelrytter.

- Jeg føler, det er tid, og jeg er meget stolt af, hvad jeg har opnået i 16 år, men det er nok nu, siger Rogers til det australske medie Sydney Morning Herald.

Han ønsker at få mere tid sammen med familien, som han i kraft af sit hverv har været meget væk fra.

- Det har været fysisk krævende, og mine døtre bliver så hurtigt store, så det er tid til at være far og tænke på noget andet, lyder det fra den tidligere tredobbelte verdensmester i enkeltstart.

I 2013 testede han positiv for clenbuterol, men han gav forurenet kød skylden, og i 2014 var han atter tilbage i feltet efter overstået karantæne.

I 2012 kørte han som hjælperytter for Sky-kaptajnen Bradley Wiggins, da denne vandt Tour de France, mens han fra 2013 og frem har kørt som hjælperytter for Alberto Contador hos Tinkoff-Saxo.

På sin personlige meritliste har Rogers to individuelle etapesejre i Giro d'Italia, en enkelt i Tour de France, OL-bronze i enkeltstart i 2004 samt tre verdensmesterskaber i enkeltstart fra 2003 til 2005.

/ritzau/

Dagens Gossip