Trepartsforhandlinger fortsætter trods regeringskrise

Mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udkæmper en nervekrig med De Konservative om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), er de trepartsforhandlinger, der for få uger siden optog det meste af det politiske Danmark, trængt noget i baggrunden.

Men fredag mødes de tre parter - fagbevægelse, regering og arbejdsgivere - igen hos beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V).

- Vi arbejder ufortrødent videre. Arbejdet er i hvert fald ikke gået i stå, siger formand for hovedorganisationen FTF, Bente Sorgenfrey.

Formålet med fredagens møde er, at arbejdsgivere og lønmodtagere skal komme med gode råd til, hvad regeringen og kommunerne kan gøre for at få flygtninge i job.

- Hvordan kan du bruge asylperioden bedre, hvordan kan du organisere sprogindsatsen, og hvordan kan du slippe for at logge dig på Jobnet, opremser Bente Sorgenfrey nogle af de forslag, der er på bordet.

- Noget af det, vi har fokus på, er, at der kommer midler til at løse nogle af de mange opgaver, der er med flygtninge, siger hun.

Helt upåvirkede af regeringskrisen er fagbosserne dog ikke. Formanden for fagforeningen FOA, Dennis Kristensen, påpeger, at et eventuelt folketingsvalg vil sætte forhandlingerne helt i stå.

- Der er selvfølgelig et uafklaret spørgsmål, om der overhovedet er en regering at indgå en trepartsaftale med i den sidste ende, siger Dennis Kristensen.

- Det er spørgsmålet, om det, vi laver nu, kan ende i aftaler, der kan få flygtninge i job.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip