Trepartsforhandlingerne er langt fra helt i hus

Skrevet af admin

17/03/2016

Mest læste i dag

Knap var underskrifterne på trepartsaftalen om integration tørre torsdag aften, før statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) annoncerede, at næste kapitel i forhandlingerne fortsætter fredag eftermiddag.

Integrationsdelen er nemlig blot første del af de omfattende forhandlinger mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

- I dag har den danske model vist sig fra sin bedste side, udtaler Løkke i en pressemeddelelse.

- Derfor er det også regeringens ambition at fortsætte trepartsdrøftelserne om andre vigtige emner. Det vil jeg allerede tage hul på i morgen ved et møde med parterne i Statsministeriet.

Når statsministeren fredag klokken 17 får arbejdsgiverne og lønmodtagerne på besøg i Statsministeriet, er det blandt andet med fokus på at sikre tilstrækkelig kvalificeret arbejdskraft og praktikpladser til alle dele af landet.

Fagbevægelsen har løbende i forhandlingerne om integrationen understreget behovet for, at aftalen blev efterfulgt af emner som pension, uddannelse og praktik.

- Vi går i gang med arbejdet med at sikre, at vi hjælper dem, der står i forvejen og mangler et arbejde - og sikre flere praktikpladser til de unge og får opkvalificeret arbejdskraften, siger LO-formand Lizette Risgaard, der er lønmodtagernes forhandler.

Derudover venter der også regeringen et arbejde i at finde folketingsflertal til de initiativer i trepartsaftalen om integration, som kræver ny lovgivning. Regeringen satser på, at det kan falde på plads før sommerferien.

Løkke skal dog ikke forvente opbakning fra sit største støtteparti, Dansk Folkeparti, der kritiserer, at aftalen vil sætte arbejdsløse danskere bag flygtninge i jobkøen.

Derimod ser De Radikale ud til at være klar til at hjælpe initiativerne igennem Folketinget. Beskæftigelsesordfører Sofie Carsten Nielsen skriver således på Twitter:

- Godt arbejde. Videre af den vej.

/ritzau/