Trick fik talibanere ud af fængsel

Fangevogterne i et fængsel i den afghanske by Kandahar fik i et brev ordre til at løslade 28 talibanfanger, men der viste sig at være et problem: Brevet var forfalsket, rapporterer BBC.

I brevet, der blev givet til fangevogterne, hed det, at i alt 28 fanger skulle frigives. Det var korrekt, at 16 af dem stod til at skulle forlade fængslet, men nogen havde føjet yderligere 12 talibanere på listen.

Svindelnummeret blev først afdækket, da de 28 fanger var væk.

To af dem, der ikke skulle have været løsladt, er blevet anholdt igen, mens en eftersøgning er sat i gang efter de øvrige.

Korrespondenter i Afghanistan siger, at Taliban flere gange tidligere har fået nogle af deres folk frigivet gennem forfalskede papirer.

- I dette brev føjede de 12 personer til listen. Det var en forfalskning, siger sikkerhedschefen i Kandahar, Rahmatullah Atrafi.

- En komité er nu ved at undersøge sagen nærmere. Det er en gruppe, som både omfatter folk fra fængslet, jurister og sikkerhedseksperter, siger han.

- De vil afdække hele forløbet og finde ud af. hvem der stod bag det. De ansvarlige vil blive retsforfulgt og straffet, tilføjer han.

I januar sagde præsident Hamid Karzais kontor, at et stort antal fanger, som tidligere har været bevogtet af amerikanske styrker ved Bagram fængslet, vil blive løsladt. Dette blev kritiseret af Washington, som anså mange af de pågældende fanger for at være "farlige forbrydere."

Hundredvis af fanger er blevet løsladt fra Bagram, siden den afghanske regering overtog styringen af fængslet i marts sidste år.

/ritzau/

Dagens Gossip