Trine Pertou Mach afløser Søvndal i Folketinget

Skrevet af admin

03/01/2014

Dagens topnyheder

Hun overvejede at stille op som venstrefløjens formandskandidat, da Villy Søvndal stoppede som SF’s formand i 2012.

Nu fører Villy Søvndals farvel til udenrigsministerposten og Folketinget så til, at en af hans største kritikere kan skrive MF på visitkortet.

Villy Søvndals suppleant, Trine Mach, har efter flere ugers betænkningstid besluttet sig for at takke ja til at blive folketingsmedlem. Det skriver Information.

Den tidligere formand for Mellemfolkeligt Samvirke og nuværende medlem af SF’s landsledelse nedlagde ellers i 2012 sit folketingskandidatur i protest mod Villy Søvndals linje.

En linje, som har ændret sig med valget af Annette Vilhelmsen som ny formand, mener Trine Mach.

- Årsagen til min timeout er forsvundet. Nemlig, at SF dengang gjorde regeringskompromiser til vores politik, hvilket vi heldigvis er gået bort fra.

- Vi ved, hvad der er kompromiser, og vi står ved dem. Men vi ved også, hvad vores egen politik og retning er og har en strategi om at sige det højt.

- Og det er i virkeligheden den altafgørende forudsætning for, at jeg har sagt ja til det her, siger Trine Mach til Information.

En ordførerrokade gør Trine Mach til ny skatte- samt forsknings- og udviklingsordfører.

Özlem Cekic belønnes yderligere med posten som kulturordfører, og endeligt fortsætter Lisbeth Bech Poulsen som finansordfører, selv om hun før jul også overtog posten som politisk ordfører efter Jonas Dahl ved regeringsrokaden.

Alle tre kvinder støttede Annette Vilhelmsen under formandsvalget, og SF’s venstrefløj styrkes dermed.

Senest kritiserede Trine Mach før jul SRSF-regeringens finanslovaftale med Venstre og Konservative.

Hun konstaterede på sin blog på Modkraft, at "SF og venstrefløjen i Socialdemokraterne må få sat en stopper for, at Venstre bliver inviteret ind på målstregen og laver aftale".

/ritzau/