Trio fængslet for at beskyde folk med hardball-pistol

Skrevet af admin

25/07/2015

Mest læste i dag

Tre unge mænd skal foreløbig blive bag tremmer for at køre omkring i det indre København fredag aften og skyde efter tilfældigt forbipasserende på tæt hold med hardball-pistoler.

De tre fortæller lørdag eftermiddag under et grundlovsforhør i Københavns Dommervagt, at det var kedsomhed, som fik dem til at skyde plastikkugler mod fodgængerne fredag aften. Dommeren vurderer, at det foreløbig skal koste dem 12 dage i varetægtsfængsel.

- Vi skulle bare ind og lure. Det gør vi tit, for nede hos os går folk i seng klokken otte, og det er lidt kedeligt.

- Så tager vi herind og kigger os omkring, forklarer den ene af de tre om, hvorfor han sammen med to jævnaldrende kammerater kørte fra Slagelse til København fredag aften med syv hardball-pistoler i bilen.

De tre kammerater, som kommer fra Slagelse og Korsør, blev anholdt natten til lørdag, efter at en politipatrulje ved totiden spottede deres bil på Frederiksberg. I bilen fandt man adskillige hardball-pistoler - både fjederdrevne og gasdrevne.

De er sigtet for grov vold og for at udsætte andres liv eller førlighed for fare.

Vennerne forklarede selv i dommervagten, at skyderiet foregik fra nedrullede vinduer i en rullende bil. Det stod på i over en time. De var efter eget udsagn hverken påvirket af alkohol eller stoffer.

- Det er drengestreger. Der er ingen grund til, at vi skød på de mennesker. Det er fuldstændig tåbeligt og latterligt, siger en af de unge under sin forklaring.

Ifølge politiet blev mindst seks personer ramt af plastikkuglerne.

Værst gik det ud over en person på Istedgade, som blev ramt af en af de små kugler på næsen, hvor den gik gennem både hud og brusk. Kuglen blev senere fjernet på Bispebjerg Hospital, hvor vedkommende efterfølgende måtte sys med to sting.

De tre, som alle er i begyndelsen af 20'erne, erklærede sig alle delvist enige i hændelsesforløbet, men nægtede sig skyldige i sigtelserne.

/ritzau/