Tripoli-regering overdrager magt til ny samlingsregering

En af Libyens to rivaliserende regeringer har trukket sig tilbage.

Myndighederne i Libyens hovedstad, Tripoli, er nu i gang med at overdrage sine beføjelser til landets nye samlingsregering, meddeler Tripoli-styret.

Det sker for at varetage det splittede lands interesser bedst muligt, meddeler den selvudråbte regering i Tripoli.

- Vi oplyser om, at vi indstiller de aktiviteter, der var betroet os som lovgivende magt, præsidentskab, parlamentarikere og ministre, står der i en meddelelse på den afgående regerings hjemmeside.

Tripoli-regeringen forklarer, at den har taget beslutningen for at "værne om landets interesser og undgå blodsudgydelser og splittelse".

Meldingen kommer seks dage efter, at lederne af den nye, FN-støttede samlingsregering ankom med båd til Tripoli i et forsøg på at tage kontrollen i det konfliktramte land.

Siden 2014 har Libyen haft to parlamenter og to regeringer, der begge har været støttet af løse alliancer og væbnede militser.

Den selvudråbte regering i Tripoli kom til magten i 2014 efter hårde kampe mod rivaliserende grupper.

Samlingsregeringen, der er ledet af premierminister Fayez al-Sarraj, har opfordret både den selverklærede regering i Tripoli samt den konkurrerende regering i det østlige Libyen til at overdrage magten til sig.

Tirsdag ankom også FN's særlige Libyen-udsending, Martin Kobler, til Tripoli. Han blev i sidste måned nægtet indrejse i hovedstaden, hvor myndighederne hidtil har vægret sig ved at overdrage magten til samlingsregeringen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip