Trist Laursen kunne have stoppet drillerier

Martin Laursen blev drillet af holdkammeraterne i AC Milan, men i dag føler den tidligere landsholdsstjerne, at han sagtens kunne have sat en stopper for det.

Den tidligere forsvarsspiller, der optrådte for Milano-klubben fra 2001 til 2004, blev blandt andet drillet på grund af sin tøjstil og farven på sin bil.

- Jeg kunne have sat mig lidt igennem og sagt, jeg gider ikke høre mere omkring min bil eller tøj.

- Det kræver bare, at man bliver sur og sætter sig igennem én gang, og så stopper det. Men jeg håbede bare på, at jeg kunne grine af det, og så ville de finde noget andet, siger Martin Laursen, der er aktuel i dokumentarfilmen "Me, Myself & Martin Laursen".

Drillerierne er tidligere blevet beskrevet som mobning, men det var der ikke tale om.

- I min verden var det ikke mobning. I min verden er mobning, hvis man har onde hensigter. Det her var små drillerier, der foregår i alle fodboldklubber og på alle arbejdspladser.

- Men fordi jeg ikke havde det godt i omklædningsrummet og måske i Italien, så blev jeg trist, fortæller Martin Laursen.

Lavpunktet nåede han i foråret 2003, hvor han ikke turde spille Champions League-finalen mod Juventus efter en sæson, hvor træner Carlo Ancelotti ikke havde gjort megen brug af ham.

Drillerierne gjorde det ikke nemmere for den danske forsvarsspiller.

- Jeg gik ind i mig selv. Andre bliver aggressive og hakker måske nogen ned, men ikke mig.

- Der var drillerier omkring min bil, en Mercedes CLK Cabriolet, som på alle andre parkeringspladser end på Milanello, er en kongebil.

- Den havde en lidt speciel farve. Den var lilla-blå og ikke sort som mange andre. Det blev jeg drillet med, og da jeg ikke havde det godt med de andre spillere, gik det mig til sidst på.

- Jeg kunne have solgt den bil og købt en Porsche Turbo, som var det store på det tidspunkt. Men jeg tænkte, at de ikke skulle styre mig, siger Martin Laursen.

- Der var også mange tøjdrillerier - men det gjaldt alle spillere. Jeg er ikke en type, der går ud og bruger sindssygt mange penge på tøj. Jeg kunne have købt det fineste tøj, hvis jeg ville, men det gad jeg ikke. Igen - de skulle ikke have lov til at styre, hvad for noget tøj, jeg skulle have på. Men til sidst det blev for hårdt.

- Jeg grinte af det, men inderst inde var det ikke sjovt, siger Martin Laursen.

I dokumentarfilmen "Me, Myself & Martin Laursen" fortæller Andrea Pirlo, Andriy Shevchenko og Paolo Maldini, at de ikke mente noget med drillerierne. Der var ingen onde hensigter.

- De har helt ret. Det var bare drillerier. Det sker overalt, og det sker også for andre spillere.

- Jeg havde også problemer omkring det fodboldtekniske. Jeg rendte mange gange rundt i midten i et 5-1-spil. Og hvis nogen lavede en tunnel på mig, så plejer man at grine. Men jeg syntes ikke, det var sjovt, for jeg kunne ikke hævde mig på andre måder.

- For dem var det bare sjov og ballede. Men til sidst var det ikke sjovt, fordi jeg var trist, siger Martin Laursen.

 

Dagens Gossip