Trist: Sælunge aflivet efter kontakt med fiskekroge

En sælunge måtte lørdag eftermiddag aflives i kanalen i Vejle Havn.

Kirsten Junker fra naturstyrelsen opdagede ved 16.30-tiden, at den lille sælunge ikke kunne svømme.

Sælen svømmede kun med den venstre forluffe, og det tog sælen et par forsøg, før den kom på land og kunne hvile sig. Her viste det sig, at både den højre forluffe og begge bagluffer var viklet ind i fiskesnøre – med kroge.

Myndighederne blev kontaktet og Naturstyrelsen rykkede ud for at vurdere, hvad der kunne gøres. Efter samråd med Søfarts- og Fiskerimuseet i Esbjerg blev det besluttet at aflive sælen.

- Selv hvis det skulle lykkes at få fiskesnøren skåret over, ville vi ikke kunne fjerne krogene fra dyrets luffer. Der er stor risiko for, at dyret ville lide efterfølgende, siger naturvejleder Helle Thuesen, Naturstyrelsen.

Hun tilføjer, at det desuden er vanskeligt at nærme sig en sæl. Den er presset og vil forsvare sig med de skarpe tænder.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det var Peter Croix fra Naturstyrelsen, som aflivede sælen med et skud fra haglgevær. Den døde straks og nåede ikke at registrere, hvad der skete.

- Det er aldrig rart at skulle aflive et dyr på dén måde. Specielt ikke, når det skyldes menneskeskabt affald, siger Helle Thuesen.

Den fiskesnøre, sælen var viklet ind i, var et sildeforfang med fem kroge. Mindst to af krogene sad fast i sælens luffer.

Se billederne nedenunder.....

Dagens Gossip