Trist topbrag: Chelsea og Arsenal deler i fuser

26/04/2015

Det skulle have været et brag af et topopgør, men kampen mellem Arsenal og Chelsea endte som en taktisk præget og chancefattig forestilling med 0-0 som et meget sigende resultat.

Jose Mourinho havde sendt sit mandskab til Emirates Stadium med en klar anvisning om, at et enkelt point ville være aldeles glimrende at komme hjem med i bestræbelserne på at sikre det engelske mesterskab.

Den portugisiske manager valgte således at stille op uden en reel angriber på banen. Didier Drogba fik lov til at varme bænken, mens den offensive midtbanespiller Oscar lå som forreste mand for Chelsea.

Det betød, at Arsenal fik lov til at have bolden rigtig meget, men hjemmeholdet havde svært ved at trænge igennem den stærke blå mur, som Mourinho havde bygget til lejligheden.

Derfor var de ophidsende momenter fra første halvleg også få. Chelsea fik et par muligheder, mens Arsenal følte sig snydt for et straffespark, da Gary Cahill stoppede et skudforsøg med hånden.

Ellers var det meget sigende for de første 45 minutter, at det største bifald fra publikum kom, da den tidligere Arsenal-spiller Cesc Fabregas fik gult kort for at forsøge at filme sig til et straffespark.

Fra anden halvlegs start blev Didier Drogba sendt ind i stedet for Oscar, og Chelsea begyndte at se mere til bolden i begyndelsen, men det ændrede ikke meget.

Underholdningen og de store chancer var fortsat en gedigen mangelvare i det imødesete topopgør, og som kampen skred frem, så det også ud til, at Arsenal manglede troen på at kunne lave det mål, som kunne give dem sejren.

Hjemmeholdet forsøgte at presse på til sidst, men Mourinho-muren var uden huller og godt tilfreds med at bevare 0-0.

Det lykkedes, og Chelsea kan nu nærmest dufte mesterskabspokalen med et forspring på 10 point til Arsenal. De blåblusede Chelsea-spillere jublede da også voldsomt, da dommerens fløjte lød for sidste gang.

Arsenal er a point med Manchester City på andenpladsen, men London-mandskabet har spillet en kamp mindre end City.