Triumf i Parken: Esbjerg er danske pokalmestre

Sikke et forår anno 2013. For få måneder siden var Esbjerg sendt helt i knæ, nu er klubben vindere af Pokalturneringen - og så overlever de ovenikøbet også i Superligaen.

Det kan næsten ikke blive bedre, og i Parken er Esbjerg-spilleren da også ellevilde og har tydeligt svært ved at forstå deres bedrift. En 1-0 sejr over Randers har sendt Esbjerg i fodbold-himmelen.

Foran et fantastisk engageret publikum i form af både Esbjerg- og Randers-fans leverede de to mandskaber en Pokalfinalen med masser fight. Spillet flød ikke i smukke kombinationer, men der blev tacklet igennem og investeret overalt på banen. Muligheden for at kalde sig Pokalvinder kommer sjældent, det var tydeligt i Parken.

I første halvleg blev der ikke scoret, selvom der enkelte gange var optræk til det. Beskeden fra begge cheftrænere inden kampen var, at deres spillere skulle nyde kulissen, men måske var de trods alt for påvirkede. I anden halvleg blev alt så sluppet løs.

Efter 55 minutter kom åbningsmålet så. Et indlæg i Esbjergs højreside havnede i sidste ende hos Youssef Toutouh, der timede sit løb perfekt og headede bolden i mål.

De to mandskaber mødtes også i 2006 i Pokalfinalen med Randers som sejrsherre den gang. Kristi Himmelfartsdag fik Esbjerg så deres hævn, og ligeledes deres første trofæ siden det danske mesterskab i 1979.

Det var Esbjergs tredje pokaltriumf. De to første var i 1964 og i 1976.

Dagens Gossip