Triumf på Mandela Day: Sydafrikansk hold udlever drøm

Tour de France har været en mægtig succes for MTN-Qhubeka, og lørdag tegnede wildcard-holdet sig for sin hidtil største succes med Stephen Cummings' sejr på 14. etape.

Sejren til det sydafrikanske hold blev timet perfekt på Mandela Day, Nelson Mandelas fødselsdag, og det skriver endnu et kapitel i succeshistorien.

- Det har været en drøm. Daniel Teklehaimanot har haft bjergtrøjen, Serge Pauwels er i top-25 samlet, og nu dette. Det er virkelig stort, siger Jaques Janse van Rensburg, en af holdets tre sydafrikanere.

- Vi var med i Vueltaen sidste år og gjorde det udmærket ved at være med i en del udbrud, men indsatsen i Tour de France har været et stort skridt fremad, siger van Rensburg.

Få meter fra sydafrikaneren måtte holdets sportsdirektør Jens Zemke igen og igen fortælle om den nye milepæl, hans hold nu har nået.

- Det var vel den næste drøm, der blev opfyldt. Det er et mål, vi har arbejdet hårdt for, og vi har hele tiden søgt muligheden, siger Jens Zemke.

- Det gav os et boost, at det var Mandela Day, og inden etapen holdt manager Douglas Ryder en flot tale, hvor han understregede Mandela Days betydning for Afrika. Det går op og ned, men de seneste uger har været fantastiske, siger Jens Zemke.

Stephen Cummings vandt etapen med en perfekt timet afslutning, hvor han gav de to franske håb Thibaut Pinot og Romain Bardet baghjul.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip