Trods dårligt ølvejr vil Unibrew tjene flere penge i år

Selvom det finske marked var udfordrende, og ølsalget i Nordeuropa blev ramt af dårligt vejr, så formåede Royal Unibrew alligevel at slå egne forventninger til udviklingen i tredje kvartal.

Derfor hæver det danske bryggeri forventningerne til årets driftsresultat fra tidligere ventet 840-890 millioner kroner til 885-925 millioner kroner. Også målsætningen for driftsmarginen på mellemlangt sigt skrues i vejret til 15 procent fra tidligere 14 procent.

- De bedre end forventede resultater skyldes vores kommercielle agenda og innovative tiltag, ligesom en fortsat forbedring af effektiviteten bidrager til resultatet.

- Og det på trods af et mindre fald i omsætningen, der primært skyldes et presset finsk marked, hvor vi arbejder målrettet på at positionere Hartwall som en førende drikkevarevirksomhed, siger administrerende direktør Henrik Brandt ifølge regnskabet.

Royal Unibrew kom ud af årets første ni måneder med et resultat før skat på 756 millioner kroner mod 695 millioner kroner i samme periode sidste år.

Det selvom omsætningen i samme periode faldt fra 4,7 milliarder kroner i 2014 til 4,6 milliarder kroner i år.

Senioranalytiker Morten Imsgard fra Sydbank siger til Ritzau Finans, at regnskabet fra Royal Unibrew er en positiv overraskelse, selvom bryggeriet som ventet har lidt under dårligt sommervejr og svagt marked i Finland.

- Men interne effektiviseringer i den region har gjort, at de egentlig har været i stand til at løfte indtjeningen, så den mere end kompenserer for de negative effekter, der har været på markederne, siger Morten Imsgard.

- Det er for mig at se klart regnskabets største positive element, at Royal Unibrew bliver ved med at kunne overraske positivt på at levere effektiviseringsgevinster, som overstiger nogle af de problemer, der egentlig er på rigtig mange af deres markeder.

/ritzau/

Dagens Gossip