Trods dopingstraf: Glæsner beholder VM-guld

Den danske svømmer Mads Glæsner kan alligevel beholde den guldmedalje, han vandt i 1500 meter fri ved kortbane-VM i 2012.

Dermed har den internationale sportsdomstol (CAS) givet danskeren medhold i en appel mod den dopingstraf, han blev idømt sidste forår.

Glæsner blev oprindelig idømt tre måneders karantæne for at have indtaget det forbudte stof levmetamfetamin, da han vandt bronze i 400 meter fri ved VM i Istanbul.

Derfor blev han frataget både bronzemedaljen og den guldmedalje, han vandt på 1500-meter-distancen to dage senere.

Men der var ikke spor af forbudte stoffer, da der blev taget en dopingprøve efter guldløbet, og derfor valgte Glæsner at appellere fratagelsen af medaljen.

CAS har i afgørelsen lagt vægt på Glæsners forklaring om, at stoffet stammede fra en amerikansk Vicks inhalator, som indeholder et andet stof end den danske udgave.

Dermed omstøder CAS en del af den internationale svømmeunion Finas oprindelige afgørelse.

Udover at udstyre den danske svømmer med en tre måneders karantæne annullerede Fina nemlig også alle Glæsners resultater fra 14. december 2012 og frem til karantænens ophør.

Det er den sidste del af afgørelsen, som CAS nu har omstødt.

Selv om levmetamfetamin bliver kategoriseret under den milde kategori på dopinglisten, rystede sagen Dansk Svømmeunion, som sidste år også måtte se Frans Johannessen ryge i dopingfælden.

Begge svømmere nægtede at have haft til hensigt at tage præstationsfremmende midler.

De forklarede sig med, at de havde brugt andres inhalatorer, og at de derfor ikke var opmærksomme på, at de indeholdt forbudte stoffer.

/ritzau/

Dagens Gossip