Trods faldende indtægter: Overskud til Danske Bank

Danske Bank kommer ud af årets første seks måneder med et nettoresultat på 9,4 milliarder kroner. Det oplyser banken i halvårsregnskabet, som er udkommet torsdag.

I det regnskab kan man læse, at bankens indtægter er faldet med 800 millioner kroner sammenlignet med samme periode sidste år. Det skyldes ifølge banken selv et fald i handels- og gebyrindtægter.

Thomas F. Borgen, der er administrerende direktør i banken, er dog tilfreds med resultatet, udtaler han i en pressemeddelelse.

- Vi har haft et tilfredsstillende første halvår trods vanskelige markedsvilkår med fortsat negative renter, lav økonomisk vækst og afdæmpet efterspørgsel. Bortset fra de finansielle markeder var perioden generelt præget af lav aktivitet, siger han.

- Resultatet afspejler vores diversificerede forretningsmodel, øget udlånsaktivitet samt vores bestræbelser på at blive en stadigt mere kundefokuseret, enkel og effektiv bank.

Halvårsregnskabet viser også bankens resultater for andet kvartal i år. Her skuffer banken lidt målt op imod analytikeres forventninger. Det skriver Ritzau Finans.

I forhold til forventningerne er Danske Banks nettoresultat for andet kvartal 42 millioner kroner under analytikernes estimat, der indsamles af Ritzau Estimates. Det svarer til et resultat én procent under estimatet.

Banken skriver i sine forventninger til fremtiden, at det lave aktivitetsniveau og usikkerheden på de finansielle markeder kan betyde, at nettoindtægterne for hele 2016 kan ende med at blive færre end i 2015.

Det er dog stadig bankens forventning, at 2016-resultatet vil være på niveau med resultatet før nedskrivninger på goodwill for 2015.

- Selv om markedsvilkårene er blevet mere udfordrende efter Storbritanniens EU-afstemning, fastholder vi vores forventninger for hele året, skriver Thomas F. Borgen i pressemeddelelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip