Trods fløjkrise: Pytlick fortryder ikke udskiftning

Efter sin store succes mod Tyskland kom fløjspilleren Trine Østergaard gevaldigt ned på jorden i VM-semifinalen mod Brasilien, hvor hun blot lavede to mål på syv store chancer.

Det blev dyrt, og det blev det også, at der ikke sad nogen direkte afløser på den danske udskiftningsbænk.

Landstræner Jan Pytlick havde nemlig valgt at sende Maibritt Kviesgaard ud af truppen for at give plads til Camilla Dalby, der er back og i øvrigt slet ikke er kommet i gang i turneringen.

Men Pytlick fortryder ikke sin disposition.

- Nej, det gør jeg ikke. Jeg havde en fuldstændig klar plan med Dalby mod Tyskland. Det havde jeg også i går. Den lykkedes ikke, det må jeg erkende. Hun fik heller ikke den spilletid, der skal til. Dertil syntes jeg, at kampen gyngede for meget.

- Trine Østergaard har jo vist, at hun kan. Mod Tyskland spillede hun fuld tid, og med fire scoringer til sidst var hun med til at afgøre det, siger Jan Pytlick.

Da Østergaard skulle have en pause mod Brasilien, var det i stedet Line Jørgensen og Louise Burgaard, der på skift måtte tage en tørn på fløjen i angrebet.

En løsning, der ikke er optimal, men Pytlick mener, at tankegangen bag udskiftningen var rigtig.

- Hvis man står og kigger bagefter, og det er jo nemt, så kunne man jo godt have brugt en anden højre fløj. Men jeg skal jo tage beslutningerne fremadrettet, lyder det fra landstræneren.

Trine Østergaard bliver igen alene om højre fløj, når Danmark spiller bronzekamp mod Polen i morgen.

/ritzau/

Dagens Gossip