Trods gambling: Starkov har fået spilletilladelse

Ishockeyspilleren Kirill Starkov har fået lov til at spille igen.

Han blev fyret i Esbjerg den 24. januar, da han sammen med to holdkammerater indrømmede at have sat et væddemål på en af Esbjergs egne kampe kort efter nytår.

Nu afventer han en dom fra Danmarks Idrætsforbund, men har i første omgang fået lov at spille igen. Derfor debuterer han fredag aften for HC Red Ice Martigny i den schweiziske nationalliga B - den næstbedste ishockeyrække i alpelandet.

- Klubben har fået mit transferkort udleveret. Det er jeg selvfølgelig rigtigt glad for. Det betyder, at jeg i hvert fald kan komme til at spille kampe igen. Nu kan jeg spille indtil straffen kommer, og så må jeg tage den derfra, siger Kirill Starkov til Ritzau.

Den russiskfødte danske landsholdsspiller var i kontakt med den schweiziske klub allerede inden nyheden om det ulovlige væddemål kom frem, og sagen har tilsyneladende ikke skræmt schweizerne.

- Jeg har trænet med holdet i nogle uger nu, men vi har manglet transferkortet. De siger, at de ser det som en mild sag, men aftalen er selvfølgelig, at klubben vil respektere, hvis jeg får en karantæne internationalt.

Når Starkov fredag aften genoptager ishockeykarrieren i Schweiz, træder han direkte ind i det schweiziske slutspil, hvor Red Ice Martigny spiller kvartfinale mod lokalrivalerne fra EHC Visp.

Kirill Starkovs sag handler om, at han og to holdkammerater til en kamp mod Rungsted den 3. januar havde sat penge hos en bookmaker på, at Rungsted scorede i første periode.

/ritzau/

Dagens Gossip