Trods karakterkrav skal 95 procent tage en uddannelse

Skrevet af admin

06/04/2016

Mest læste i dag

Selv om regeringen nu vil indføre et karakterkrav på 4 i dansk og matematik for at komme på gymnasiet, så skal andelen af unge, der tager en uddannelse, ikke falde.

Tværtimod fastholder regeringen den ambitiøse målsætning om, at 95 procent af en årgang skal have en ungdomsuddannelse. Det siger minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) ved præsentationen af regeringens gymnasieudspil:

- Gymnasieudspillet skal fagligt styrke vores gymnasier og ruste vores unge til at tage en videregående uddannelse. Men vi har en gruppe unge, som ikke er kommet stærkt nok fra start. Dem skal vi samle op på, siger Ellen Trane Nørby.

Undervisningsministeren afviser, at regeringens udspil med et nyt adgangskrav reelt vil modvirke målsætningen på 95 procent, fordi færre vil kunne komme på gymnasiet:

- Nej, det mener jeg ikke, det gør. Vi tager hånd om, at alle får en ungdomsuddannelse, som de kan bruge. Der er i dag mange, der tager en gymnasieuddannelse, men ikke bruger den, siger Ellen Trane Nørby.

Dermed lægger hun op til, at de unge, som ikke kan klare karakterkravet til gymnasiet, i stedet skal tage andre uddannelser.

- Det er ikke finere at tage en boglig uddannelse i forhold til at tage en faglig uddannelse, siger ministeren.

/ritzau/