Trods krise skifter danskerne job

Hver eneste time døgnet rundt, er der 80 danskere, der får et nyt job.

Det viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev Agenda lavet ud fra tal fra Eurostats Labour Force Survey.

Samlet fandt 175.000 - svarende til 6,7 procent af de beskæftigede - nyt job fra april til juni. Og Danmark ligger på en fjerdeplads ud af 32 lande, når det gælder hvor mange, der finder nyt job.

Helge Pedersen, der er cheføkonom i Nordea, kalder den høje danske jobomsætning for gode nyheder:

- Danmark har en stor jobomsætning - også i kriseårene. Jeg synes, at disse tal vidner om en overraskende stærk jobskabelse. Det er positivt nyt, siger han til Agenda.

Andreas Højbjerre, der er arbejdsmarkedsøkonom i tænketanken Kraka, understreger, at tallene viser, at der stadig er godt gang i det danske arbejdsmarked.

- Det er måske ikke så nemt at finde job, som da vi havde kraftig højkonjunktur, men forholdene på arbejdsmarkedet lige nu er ikke usædvanlige, siger han og fortsætter:

- De er nogenlunde som i 2004 og 2005, hvad angår jobmuligheder, og der gik det faktisk udmærket. Dem der taler om, at arbejdsmarkedet er bundfrossent nu - de har ikke ret, siger han til Agenda.

Sammenligner man den danske evne til at skabe nye job med andre lande, ligger vi højt.

Hvor 6,7 procent af de danske beskæftigede i andet kvartal var nye i jobbet, var det kun 3,7 procent af de tyske eller to procent af de græske, som i perioden var nye i jobbet. I Finland lå tallet dog helt oppe på 8,7 procent.

Jobomsætningen er på samme niveau som i 2009, 2010 og 2011. Og oveni den høje jobomsætning var der - ifølge tal fra Danmarks Statistik - i andet kvartal næsten 20.000 ledige stillinger på det private arbejdsmarked.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip