Trods krisen: Mange huse sælges til over den udbudte pris

Man tror det måske ikke, men selvom krisen stadig ligger tungt over Danmark, så er der faktisk en del boliger, der sælges for mere end den udbudte pris.

For midt i mørket findes der faktisk mange solstrejf. Det er således stadig ikke helt usædvanligt, at boliger handles til over den udbudte pris. I enkelte kommuner endda helt op til 15 procent over.

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook - klik her...

Så selv om faldende boligpriser og skræmte banker, der tøver med at låne penge til potentielle boligkøbere, er dagligdag, trodser nogle købere den negative stemning og går over sælgers udbudspris på villaen, for at sikre sig drømmehuset.

Og det er langt fra kun et storbyfænomen.

- Hvis man nu skulle gå med den tro, at fænomenet kun eksisterer i og omkring storbyerne, hvor boligmarkedet har det bedst for øjeblikket, så tager man fejl. Det er udbredt i hele landet, og faktisk ser vi de største gennemsnitlige overbud i kommuner som Silkeborg og Lolland, siger kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk Birgit Daetz.

Undersøgelsen viser, at samtlige regioner i landet oplever fænomenet. Og alt i alt blev der på landsplan sidste år solgt 275 boliger til mere end udbudsprisen. Årsagerne hertil kan være mange.

- Årsagen til at boliger handles til en pris, der ligger over udbudsprisen er oftest, at der er flere købere med i opløbet om en bolig, og at der afgives bud. Men det kan for eksempel også skyldes, at ejendommen har en helt speciel beliggenhed eller en ganske speciel indretning, fortæller Birgit Daetz.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her:

 

Dagens Gossip