Trods migrantstrømmen er asyltallet lavere end sidste år

Det vakte stor opsigt i Danmark, da et rekordstort antal flygtninge og migranter i begyndelsen af september kom til landet og vandrede nordpå langs motorvejene.

Men selvom tallet var rekordstort i begyndelsen af september, blev der i år registreret færre asylansøgere end samme måned året før.

844 mennesker fik asyl i Danmark i september.

I alt søgte 2761 mennesker asyl, og 1296 af dem kommer fra Syrien. Det gør september til den måned i år, hvor flest har ansøgt om asyl i Danmark, viser tal fra Udlændingestyrelsen.

I september sidste år søgte endnu flere dog om asyl i Danmark, da 3147 ønskede at blive.

I alt har 9793 personer søgt asyl i Danmark i løbet af i år.

I regeringens finanslovsforslag regnes med 15.000 asyl ansøgere i 2016, men tendensen er foreløbig, at færre har søgt asyl i år i forhold til 2014.

I 2014 søgte 14.792 asyl i Danmark, og tre af fire ansøgere - 74 procent - fik asyl ved sager i Udlændingestyrelsen.

Regeringen vil spare en milliard kroner på asylansøgere ved at beskære integrationsydelsen og stramme reglerne for familiesammenføring.

SR-regeringen indførte et års ventetid, før flygtninge fra Syrien får familiesammenføring. De får ophold, selv om de ikke er personligt forfulgt efter FN's flygtningekonvention.

I løbet af de seneste syv dage har 9243 til sammenligning søgt asyl i Sverige, hvis indbyggerantal er knap dobbelt så stort som Danmark.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip