Trods protester: Suarez accepterer 10-dages karantæne

Liverpools Luis Suarez skal igennem 10 spilledages karantæne startende fra og med på lørdag, hvor holdet møder Newcastle. Det er nu slået fast med syvtommersøm, efter hverken den bidske angriber eller klubben har valgt at appellere dommen. Det oplyser det engelske fodboldforbund FA på sin hjemmeside.

Dommen blev tildelt, efter Suarez i søndags bed Chelseas Branislav Ivanovic i armen. Jævnført forbundets reglement takseres en voldelig hændelse maksimalt til tre spilledages karantæne, men denne sag overgår, hvad normalt er, og derfor valgte FA at tildele Luis Suarez 10 spilledages karantæne, hvilket man nu altså accepterer i klubben. 

De seneste par dage har det ellers ikke skortet på beklagelser fra Merseyside-klubben, der åbent har kritiseret dommen.

- Vi er chokerede og meget skuffede. Det er især hårdheden af straffen, der gør ondt. Det er noget, vi meget skuffede over, sagde Liverpool-manager Brendan Rodgers torsdag til Sky Sports.

Også målmand Pepe Reina har været ude med kritik.

- Han ved udmærket godt, at det han gjorde var forkert. Men en karantæne på ti spilledage virker absurd. Det er ude af proportioner, og det er unfair.

Derfor komme det også som lidt af en overraskelse, at Liverpool og Luis Suarez nu har valgt at acceptere karantænen.

Det betyder, at Luis Suarez misser de resterende fire kampe i denne sæson, mens han ligeledes må overvære Liverpools seks første Premier League-kampe fra lægterne i den kommende sæson.

Desuden kan han se topscorertitlen i Premier League smuldre mellem fingrene på ham. Robin van Persie er noteret for én enkelt kasse mere end Suarez (24), og dermed ligner Manchester United-angriberen nu årets vinder af den hæder for andet år i træk.

Dagens Gossip