Trods reservehold: Esbjerg går alligevel efter sejr i Firenze

Selv om praktisk talt alle Esbjergs største profiler får plads på bænken, når holdet i aften møder Fiorentina i Europa League, er målet uændret for de danske pokalvindere før kampen i Firenze.

Esbjergenserne går efter sejren, og så lever man med, hvis det ikke lykkes at vinde den påkrævede tremålssejr over det italienske tophold.

Esbjerg tabte det første møde for en uge siden med 1-3 i Esbjerg.

- Vi har et resultat, vi skal jagte. Hvis vi skal videre, så skal vi vinde stort, og det bliver svært, det ved vi. Men vi går efter at vinde kampen, siger Esbjergs træner Niels Frederiksen.

Med de tvivlsomme udsigter for avancement i baghovedet har han valgt at spare en række spillere og i stedet give reserverne en chance torsdag aften.

- Uanset hvordan vi vælger at gribe det an, skal vi spille på en fornuftig måde. Det vil sige, at vi ikke skal stå for langt tilbage, men vi skal heller ikke angribe med samtlige spillere på én gang. Vi skal tænke os godt om, siger Niels Frederiksen.

Samme parole kommer fra Esbjergs erfarne anfører Hans Henrik Andreasen, der efter alt at dømme er en af de stamspillere, der får lov at hvile stængerne mod italienerne.

- Jeg kan ikke huske, at jeg har stået over for en så svær opgave tidligere, hvor vi har skullet hente så mange mål mod et så godt hold. Men vi stiller med et fornuftigt hold og går efter sejren, siger Hans Henrik Andreasen.

Den samlede vinder af dobbeltopgøret møder enten Juventus eller Trabzonspor i 1/8-finalen.

/ritzau/

Dagens Gossip