Trods retssag: Laudrup behøver ikke frygte hollandsk politi

Der er ingen risiko for, at Michael Laudrup vil blive tilbageholdt af politiet, hvis han besøger Holland, fastslår Ajax-journalist.Michael Laudrup kan sagtens tage til Holland uden at bekymre sig om, hvad det måtte have af konsekvenser for ham.

Søndag konstaterede den engelske avis Sunday Mirror ellers, at Swanseas danske manager havde aflyst en tur til hollandske Haag for at følge Swanseas U19-hold, angiveligt fordi han frygtede at skulle modtage en stævning. Ajax Amsterdam har sat en annonce i en avis i Holland, fordi man vil slæbe Michael Laudrup i retten omkring en gammel skattesag, hvor klubben mener, at han skylder dem penge.

Samtidig stillede man også spørgsmålstegn ved, om Swansea-manageren ville følge med, når holdet starter forberedelserne til den nye sæson med en træningskamp på hollandsk jord mod Excelsior den 7. juli.

Men hvis Laudrup har noget at frygte i Holland, er det udelukkende mediernes interesse for hans person i forbindelse med skattesagen.

Det fastslår den hollandske Ajax-journalist Valentijn Driessen fra De Telegraaf, avisen hvor klubben indsatte Laudrup-efterlysningen i fredags.

- Laudrup har ingenting at frygte. Det er ikke politiet, der vil have fat i ham. Ajax har anlagt en civil sag mod ham, fordi klubben mener, at han skylder dem nogle penge i forbindelse med en skattesag. Han kan vælge at komme til Holland i forbindelse med sagen den 29. august, han kan vælge at sende en repræsentant, eller han kan lade være.

- Hvis Ajax vinder sagen, så er det så op til klubbben at få pengene fra Laudrup, fastslår den hollandske journalist.

Ajax vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle mere om detaljerne i sagsanlægget mod Michael Laudrup:

- Vi har besluttet, at vi ikke vil sige noget om sagen, bortset fra at vi har sat den formelle procedure i gang med indkaldelsen i fredags, siger Arjan Duijnker fra klubbens kommunikationsafdeling.

Han vil heller ikke uddybe detaljerne om beløbet eller præcis, hvorfor det er, at Ajax mener, at Laudrup skylder klubben penge.

En pressetalsmand har dog tidligere forklaret Ajax' synspunkt over for Sunday Mirror:

- Det er en stor debat om brutto og netto-lønninger, som blev betalt til Laudrup. Vi kan ikke gøre andet end at bede spillerne om at tilbagebetale de penge, som de burde have betalt i skat.

Dagens Gossip