Trods sejr: Dansker straffet for sjusket spil

29/11/2013

I NHL har den danske ishockeyspiller Jannik Hansen gjort stor fightervilje og gejst til sit varemærke.

Derfor er det paradoksalt og bemærkelsesværdigt, at Vancouver-træner John Tortorella natten til fredag straffede danskeren for at udvise præcis det modsatte.

Jannik Hansen fik kun godt og vel otte minutter på isen, da Vancouver ude vandt med 5-2 over Ottawa i et rent canadisk opgør i verdens bedste ishockeyliga. Det er omtrent halvdelen af danskerens normale bidrag til holdet.

Ifølge avisen Vancouver Sun skyldes det, at træneren straffede Jannik Hansen for sjusket og doven opdækning, da Ottawa bragte sig foran 1-0 i første periode.

Tv-billederne viser ganske vist en Jannik Hansen, der ignorerer at følge med tilbage, da Ottawa får fat i pucken.

I syv af holdets seneste otte kampe, har Vancouver ikke formået at score mere end to mål, men torsdag væltede målene ind som ketchup, der endelig ryger ud af ketchupflasken.

Med fire scoringer i anden periode, vendte Vancouver kampen og endte med at vinde 5-2.

Med sin scoring til 1-1 efter 31 sekunder i anden periode, rundede svenskeren Daniel Sedin en milepæl med 300 scoringer i NHL.

I nattens kun anden kamp i NHL vandt Edmonton ude med 3-0 over Nashville. Den danske back Philip Larsen er stadig skadet og missede sin tredje kamp i træk. Forlydender fra klubben går dog på, at han er tæt på at vende tilbage til holdet.