Trods tab slår Microsoft analytikeres forventninger

Skrevet af admin

29/01/2016

Mest læste i dag

Et fald i pc-salget kan mærkes på omsætningen for den amerikanske it-gigant Microsoft, der torsdag aften dansk tid har fremlagt sit kvartalsregnskab.

Regnskabet dækker over de sidste tre måneder af 2015, og selv om både omsætningen og overskuddet er blevet mindre, står det ikke så galt til, som en række analytikere havde forventet.

Det skriver blandt andre nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

I spidsen for Microsoft står Satya Nadella, og under hans ledelse har softwarekæmpen særligt fokuseret på såkaldte cloud-tjenester, hvor billeder, dokumenter og andet vigtigt bliver gemt på en server i den digitale sky.

- Virksomheder i hele verden bruger Microsoft Cloud som deres digitale platform i arbejdet med at nå deres ambitiøse mål, siger direktør Satya Nadella i en pressemeddelelse fra Microsoft.

Ifølge Microsofts regnskab formåede virksomheden at skabe et overskud på fem milliarder dollar - svarende til godt 34 milliarder kroner, mens omsætningen endte på 23,8 milliarder dollar i løbet af de tre måneder.

I samme periode året før lød overskuddet på 5,86 milliarder dollar.

Til trods for et mærkbart fald i det samlede resultat overgår Microsoft analytikeres skeptiske forventninger. Derfor steg aktiekursen også torsdag i den såkaldte efterhandel på børsen.

- Det var en stærk højtidssæson for Microsoft særligt båret frem af Surface og Xbox, siger Microsofts driftsdirektør, Kevin Turner, med henvisning til virksomhedens tablet-produkter og spillekonsol.

- Vores forretning gjorde det godt, mens vores sælgere og partnere hjalp kunderne med at realisere værdien af at bruge Microsofts cloud-tjenester, siger han videre ifølge AFP.

/ritzau/