Trodsede skuffelse: Nu jagter Rodriguez Tour-hattrick

Står det til Joaquim Rodriguez selv, er der flere etapesejre i vente fra Katusha-veteranen, der torsdag vandt den barske 12. etape i Tour de France efter et soloridt på de sidste kilometer op ad Plateau de Beille.

Det var hans anden sejr i dette års Tour efter gevinsten på Mur de Huy på 3. etape, og nu stiler den 36-årige bjergrytter efter et hattrick.

- Fremover vil det blive sværere end i dag at komme med i det rigtige udbrud - eksempelvis på etapen til Mende på lørdag. Men jeg vil forsøge hele næste uge i Alperne at tage en tredje etapesejr.

Rodriguez kørte tilsyneladende 12. etape på det samme brændstof som danske Jakob Fuglsang, der blev nummer to.

De havde begge oplevet nogle skuffende første dage i Pyrenæerne og skaffede sig oprejsning ved at sidde i udbrud det meste af dagen.

- Efter to dage i Pyrenæerne var moralen temmelig lav. Det gik op for mig, at jeg ikke kunne gøre noget i det samlede klassement, så jeg måtte fokusere på at vinde etaper.

- I morges troede jeg egentlig ikke, at der var nogen chance. Med tanke på alle stigningerne gjorde vi et virkelig godt stykke arbejde i udbruddet. Plateau de Beille er en barsk stigning, siger Joaquim Rodriguez.

I den samlede stilling avancerer han til 15.-pladsen - en plads efter Fuglsang.

/ritzau/

Dagens Gossip