Troels Lund lover at svare i afhøringen

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) lægger tirsdag sin selvpålagte tavshedspligt i statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag på hylden.

Han skal nemlig afhøres i Skattesagskommissionen, og på vej ind til afhøring erklærer han sig klar til at give svar.

- Alt hvad der skal svares på, bliver der svaret på inde hos kommissionen, siger Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen er under mistanke for at have forsøgt at påvirke Skat Københavns afgørelse i sagen om, hvorvidt den nuværende statsministers mand, Stephen Kinnock, var skattepligtig i Danmark.

Hidtil har han nægtet at udtale sig om sagen med henvisning til, at han havde tavshedspligt - en tavshedspligt, han havde pålagt sig selv.

Nu er den tavshedspligt imidlertid fortid.

- Jeg har ikke tænkt mig ikke at svare på alle spørgsmål, erklærer Troels Lund Poulsen på vej til afhøring.

Ud over sagen om muligt magtmisbrug, undersøger både Skattesagskommissionen og politiet, hvem der lækkede Skats afgørelse til dagbladet BT.

Skattesagskommissionen blev nedsat, efter at direktør i Skat København, Erling Andersen, havde afleveret en redegørelse om forløbet.

I den skriver han, at fagfolk i Skat oplevede, at daværende departementschef Peter Loft samt Troels Lund Poulsen og hans spindoktor Peter Arnfeldt "angreb" afgørelsen, der gjorde klart, at Kinnock ikke var skattepligtig.

Han skrev også, at produktionsdirektør Steffen Normann Hansen har fortalt, at skatteministeren forsøgte at få afgørelsen omgjort.

Senere på dagen skal en anden forhenværende skatteminister, Peter Christensen (V), afhøres af kommissionen. Han var ikke minister, mens sagen om Thorning-parrets skatteforhold blev behandlet.

Dagens Gossip