Troels Lund om forsvarsaftale: Simpelthen tragisk

»Regeringen har brudt årtiers brede forlig omkring dansk forsvarspolitik ved at lave dette forlig med Enhedslisten, som jo har til at stå i deres partiprogram, at de på mange måder blot vil afvikle forsvaret. Det er simpelthen tragisk,« siger forsvarsordfører Troels Lund Poulsen (V).

Han foretrækker »vandtætte skotter mellem den militærfaglige indstilling og den politiske rådgivning«.

Ifølge Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen (Ø), er aftalen historisk, da den fører til en stærkere politisk styring med forsvaret, hvilket ganske enkelt er nødvendigt efter »skandale på skandale« - blandt andet sagen om misinformation af antallet af fanger i Irak.

Det udlæg køber Troels Lund Poulsen imidlertid ikke.

»Jeg mener ikke, der er tale om skandaler. Jeg mener, der er tale om, at forsvaret har begået fejl. Men det er jo også fejl, der ligger i departementet. Lad mig minde om, at det kun er en måned siden, at Nick Hækkerup flere gange overfor Folketinget gav urigtige oplysninger. Det kan man jo ikke give Forsvarskommandoen skylden for. Det kan man give Nick Hækkerup skylden for,« siger Troels Lund Poulsen.

Han henviser til, at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) tidligere på året gentagne gange slog fast, at Danmark ikke har brugt lokale tolke i Afghanistan. Det viste sig senere ikke at være korrekt.

De Konservative og Dansk Folkeparti er ligesom Venstre imod forslaget, mens Liberal Alliance først beslutter sig på tirsdagens gruppemøde.

En betænkning til lovforslaget ventes vedtaget på Forsvarsudvalgets møde tirsdag. Herefter behandles forslaget i Folketinget torsdag og mandag, hvor det ventes vedtaget.

Dagens Gossip